Autor: Petar Joksović

Novi Sad
06.04.2019.
14:40 > 14:40
Prema istraživanju "Preventa", više od osamdeset odsto maloletnika probalo je alkohol pre osamnaeste godine.
  • Ime

    13.08.2019 17:19
    Ovo za ugovore sa roditeljima i decom je najveca nebuloza koja je ikad recena ( napisana )
    1. Roditelji treba da daju 14_ogodisnjacima da kupe alkohol i da daju racun , zasto bi to deca radila , kad im ne ide u korist
    SMATRAM DA JE NEMOGUĆE ZABRANITI MALOLETNICIMA ALKOHOL I DŽABE POKUSAVAJU ( ONI KOJI POKUSACAJU )
  • Mastodont

    08.04.2019 09:10
    Jedina zabrana koja deluje je otežavanje normalnim ljudima da kupe alkohol ako žive ili kupuju u blizini stadiona, zato što se navijačka stoka i divljaci leče polumerama umesto pendrekom.
  • Petar

    07.04.2019 00:12
    K
    Sve bi moglo da se reši time, kao u normalnim zemljama, da se dozvoli trgovcima i kafedžijama da legitimišu mušterije. Onda bi oni snosili odgovornost ako prodaju cugu maloletnicima. A ne da da klinci honorarno rade za inspekciju pod okriljem roditelja za procenat od naplaćenih kazni što je vrhunac nemoći sistema. I sramota.
  • /

    06.04.2019 20:18
    /
    pa ovde su se neki komentatori pravdali na poverenje deci povodom uvodjenja kontrola na narkotike po skolama /postoji sumnja da je u jednoj srednjoj skoli ceo razred pod narkoticima/,
    pa ste se onda bunili i na radno vreme kafica

    ko sta da brani ovom debilnom narodu
  • Paor

    06.04.2019 18:11
    Ozbiljna stvar
    Koliko je ovo zanimljiv problem a toliko se država ne bavi njime. Po nekim kriterijumima bi ovo bio problem broj jedan jer je dobit velika a izvršenje brzo i lako. Za 15ak godina bi se smanjio broj saobraćajki, bolesti izazvanih alkoholom, nasilja na svim nivoima sve to bar za 15%. A samo treba da se traži lična karta na kasi. No država zarađuje na alkoholu, alkohol jeste sedativ........ Ovo znam iz iskustva :)
  • Dejan

    06.04.2019 17:44
    Nepopularno mišljenje: Ne treba u potpunosti zabraniti prodaju alkohola maloletnicima. U SAD je zabranjena prodaja svima koji su mlađi od 21 godine, pa i dalje ima alkoholizma. Zabrana je takođe na snazi u Ujedinjenom Kraljevstvu pa možete da vidite mlade ljude u ranim dvadesetim kako se subotom u sitne sate valjaju mrtvi pijani u sopstvenim izlučevinama. Dakle, takve zabrane ne postižu ništa.
    Da se razumemo: mladima ispod 18 godina nije mesto u noćnim klubovima, niti da teturaju pijani ulicama u tri ujutru. Ali to se dešava i dešavaće se još dugo.
    Alkohol je vrlo sličan vatri i vodi - dobar sluga ali loš gospodar. Dakle mlade treba naučiti da u njemu uživaju a ne da se od njega obeznanjuju. Represivne mere neće dati rezultate. Piće se po kućama i stanovima i ometaće se pošten svet.

    I pre nego što ospete paljbu po meni, zapitajte se jeste li se prvi put u životu napili pre punoletstva? I ako jeste, šta vam konkretno u životu zbog toga fali?
  • ccc

    06.04.2019 17:11
    lol
    Iako postoje zakoni u Srbiji, niko ih ne postuje
  • kimi

    06.04.2019 16:54
    Ajte mante se moralisanja ...
    Ako je alkohol legalan ,zasto je za neke onda nelegalan?
    Kako nesto moze biti leglano i nelegalno istovremeno? Isto vazi i za ostale stvari..
    I zasto ta cuvena cifra od 18 od jednom menja svet osobe za 180 stepeni?

    "Upravo zbog toga tinejdžeri i generalno mladi iz regiona ističu kako je noćni provod najbolji u Srbiji, jer se osećaju slobodnije"

    Upravo to, nekom se zabranjuje da se provodi na nacin koji misli da je najbolji za njega/nju.
    Nisu svi ludi za kaficima i picem, kada se ovako nesto napise ispada da 100 od 100 rade ovo , a to apsolutno nije tacno.
    Ali zadnje 4 reci od citata .. tj zadnja, sloboda. I to je poenta svega, sloboda, sloboda izbora,

    Dakle, ako je nesto legalno ,onda treba da bude legalno za svakog , a pak ako je nesto stetno, zasto je onda legalno?
  • Brka

    06.04.2019 16:36
    Sezona na keju
    Sezona na keju je počela da li će se U Ideji preko puta zatvoriti radovi sa alkoholom?
  • Apstinent

    06.04.2019 16:01
    Volim ove vesti koje se periodicno pojavljuju, poput plime i oseke se pojave u jednakim intervalima od kad je sveta i veka. Ko kaze da u srbiji ne postoji kontinuitet
  • genijalci

    06.04.2019 15:41
    Da, kaznite sve punoletne koji pozele da kupe alkohol u vecernjim satima, to ce sigurno spreciti maloletnike da ga kupe ranije. Kad bi samo postojalo neko jednostavno resenje, na primer da se pokazuje licna karta prilikom kupovine alkohola...

    Tek je smesna izjava ovog iz Weriga da obezbedjenje nema vremena da legitimise ljude. Kako na koncertima gde se trazi karta stignu da provere sve te ljude? No dobro, ne moze covek ni da izjavi da nisu gadljivi na pare maloletnika i da im skockane maloletnice privlace muske goste.
  • Novosadjan

    06.04.2019 15:37
    Nema to veze sa prodavcima to dolazi iz kuce a prodavcima je cilj da prodaju robu.
  • sale

    06.04.2019 15:05
    to je oduvek tako bilo i bice.ne mozes ti zeznuti tinejdzere ni da hoces.snaci ce se oni uvek.
  • Novinar

    06.04.2019 15:03
    Koliko ja vidim nijedan zakon ne važi
    Zovem policiju klinci se drogiraju ispod prozora, oni neće da izađu? Ej bre ima da radiš. Svoj posao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna